Aleksandar Vučić: ”Odnosi Srbije i Mađarske su trenutno na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana.”

0
86

Odnosi Srbije i Mađarske su trenutno na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateralnu saradnju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto preneo je Vučiću pozdrave Orbana, a sagovornici su razgovarali su o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama Srbije.

Aleksandar Vučić je naglasio trajno opredeljenje Srbije da unapređuje odnose sa severnim susedom, konstatujući da su oni trenutno na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Orbana za bilateralnu saradnju. Predsednik Srbije je zahvalio ministru Sijartu i premijeru Orbanu na snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu. Dvojica sagovornika su razmotrili i zajedničke infrastrukturne i energetske projekte, kao i konkretne mere za njihovu realizaciju.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su, razmatrajući regionalnu situaciju, istakli i potrebu saradnje dveju zemalja u postavljanju prema migrantskoj krizi, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here