U Pokrajinskoj vladi dodeljeni su ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinasiranje medicinske i nemedicinske opreme.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je današnje uručenje ugovora kruna dvogodišnjeg rada ove vlade, kojoj je, kako je naveo, jedan od prioriteta ulaganje u oblast zdravstva. „Realizacijom ovih ugovora obezbedićemo najsavremenije CT aparate, magnetne rezonance i podići standard u dijagnostici, što je bio jedan od ciljeva Pokrajinske vlade na početku mandata“, rekao je predsednik Mirović.

Igor Mirović  je najavio još intenzivnija ulaganja u unapređenje i efikasnost zdravstvenog sistema u AP Vojvodini u narednim godinama, kroz rekonstrukciju svih regionalnih bolnica, unapređenje primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih procedura.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković izjavio je ovom prilikom da će AP Vojvodina, sa ovim ulaganjima, imati zdravstveni sistem koji odgovara potrebama pacijenata. „Ovo je samo početak ulaganja. Zdravstvo u Vojvodini ima budućnost, a pacijenti pravovremenu i efikasnu zdravstvenu zaštitu“, istakao je sekretar Gojković