Vučić upitio čestitku Trampu povodom Dana nezavisnosti

0
101

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu čestitku povodom Dana nezavisnosti

U čestitki predsednika Vučića se navodi: „Poštovani predsedniče, Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti – nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje američkih građana.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji poštuju i nalaze uzor u trajnim vrednostima Deklaracije o nezavisnosti: da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom.

Uskoro se navršava čitav vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom. Podsećajući se, kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, našeg istorijskog savezništva, želim da Vam još jednom uputim poziv da u godini jubileja posetite Srbiju, kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, četrdeset godina. Vaša poseta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapređenje svekolike saradnje naših dveju zemalja, za šta je Srbija snažno opredeljena.

Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju nam Sjedinjene Američke Države pružaju na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here