Zrenjaninski radikali osudili cenzuru medija

0
106

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin osuđuje svaki vid cenzure medija, na šta je odbor u prethodnom periodu više puta ukazivao.

Građani Zrenjanina su po ko zna koji put “osuđeni” da budu žrtve kako prethodnih tako i sadašnjeg režima, režima koji svim silama želi da građanima nametne silom svoje političke stavove, kao i da prikrije sva nedela koja čine tokom vlasti. Predizborne kampanje su očigledan  primer bahatosti i neviđene cenzure svega što nije u interesu postojećeg vladajućeg režima. Svedoci smo svakodnevnih plasiranja dezinformacija, kleveta, laži i širenja panike od strane režimskih medija. Na veliku žalost većine građana, mediji koji pokušavaju da pošteno i nepristrasno izveštavaju bivaju gašeni, finansijski uništavani do te mere, da se prodaju u bescenje.

Srpski radikali smatraju da je poražavajuće da građane Zrenjanina opet po ko zna koji put, prepoznaju po aferama, po tome da smo građani koji u 21.veku nemaju pijaću vodu, da smo među prvima u Srbiji po uništavanju sopstvene privrede. Zrenjanin se poznaje po građevinskoj mafiji, po tome da smo među prvima u rastu korisnika narodne kuhinje, da organizujemo Dane piva, a pivara je prodata u staro gvožđe. Prepoznaju nas po najvećem odlivu stanovništva, po beskonačnim stečajnim postupcima, po tome da su direktno ugroženi životi učesnika javnih skupova, gde je veća vest da je određenom događaju bila prisutna Nada Macura, nego teške telesne povrede novinarke lista Zrenjanin  Branke Jajić, gde postoje indicije da se vrši pritisak, ucene i pretnje vlasnici KTV televizije Danice Radić.

Gradski odbor SRS Zrenjanin ovim putem zahteva od nadležnih državnih organa, kao i od svih relevantnih institucija lokalne samouprave da se svi navodi ispitaju, da se utvrde činjenice ,da se zaštiti sloboda medija u koju se postojeći režim svakodnevno“kune”, da se  spreči bahato i nedopustivo ponašanje pojedinaca koje svakako šteti svim građanima, koje unosi strah, nesigurnost ,gubitak poverenja u institucije ,kao i dovođenje u sumnju sprege kriminala i države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here