KZN povodom održavanja drugog simpozijuma

0
112

U Multimedijalnoj Sali Gradske kuće  održana je konferencija za novinare povodom održavanja Drugog naučno-stručnog skupa pod nazivom ‘’Pivo, pivarske sirovine I oprema’’ koji će biti održan u okviru ovogodišnjih ‘’Dana piva’’.

Organizatori naučno-srtručnog skupa najavili su da će on biti održan od 27. do 30 avgusta kao prateća manifestacija u okviru Dana piva , a činiće ga dve programske celine – plenarna predavanja predavača po pozivu I kraća izlaganja, prezentacije I posteri u trajanju do 15 minuta. Na skupu će biti obrađene I brojne stručne teme u okviru kojih će stručnjaci iz naše zemlje I iz inostranstva, govoriti o pregledu situacije u regionu I svetu kada je reč o pivu, zatim o pivarskoj opremi, sirovinama za proizvodnju piva kao I o perspektivama razvoja ove grane prehrambene industrije. Predsednik Organizacionog odbora simpozijuma, prof. dr Radovan Pejanović je rekao nešto više o simpozijumu koji će biti održan u hotelu Vojvodina.

Iz lokalne samouprave je najavljeno da će se ove godine u rad simpozijuma uključiti I učenici pojedinih stručnih škola koje imaju interesa u oblasti pivarstva I proizvodnje piva , a to su Poljoprivredna , Hemijsko prehrambena I Ekonomsko-trgovinska škola.

Sekretar Organizacionog odbora Simpozijuma Vlado Dašić, objasnio je  osnovna ideja za pokretanje simpozijuma bila da se što sadržajnije obogate Dani piva kao turističko-privredna manifestacija od šireg značaja.

Organizatori  Drugog simpozijuma ‘’Pivo, pivarske sirovine I oprema’’ su Udruženje pivara Srbije iz Beograda  I Institut za ratarstvo I povrtarsvo iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here