Rojal De Hojs kupuje fabriku hrane za životinje

0
156

Holandska firma Rojal De Hojs najavila je da kupuje  fabriku hrane za životinje Komponenta iz Ćuprije.

Kupovinom fabrike u Ćupriji De Hojs će svoju vodeću poziciju sada jačati sa dve proizvodne lokacije u Srbiji.Potražnja za visoko kvalitetnom hranom za preživare, živinu i svinje u Srbiji ubrzano raste, a De Hojs će kupovinom nove fabrike omogućiti brz odgovor ovom zahtevu tržišta u bliskoj budućnosti, saopštili su iz kompanije. Kupovinom Komponente potvrdjuje se uverenje koje De Hojs ima o daljem razvoju stočarstva u Srbiji i većem delu Balkana. Investiciju u kupovinu Komponente prati obimni program investicija u fabrici u Šapcu. Ovaj program je fokusiran na dalju modernizaciju proizvodnog procesa i proširenje proizvodnih kapaciteta za 50 odsto.

Nova fabrika će biti potpuno renovirana kako bi ispunila visoke standarde De Hojsa. U tu svrhu, proizvodna linija će biti obnovljena i opremljena najsavremenijom proizvodnom tehnologijom. Očekuje se da će ova unapređenja biti završena do kraja 2018. godine, nakon čega će fabrika biti puštena u rad.

“Poslednjih godina uložili smo veliku količinu energije u poboljšanje kvaliteta naših proizvoda. Zadovoljni smo što farmeri prepoznaju kvalitet naše hrane za životinje. Kako bismo odgovorili povećanoj tražnji, istovremeno sa modernizacijom nove fabrike nastavićemo i širenje kapaciteta fabrike u Šapcu, čime će ova dva postrojenja imati ukupan proizvodni kapacitet od 260.000 tona na godišnjem nivou”, rekao je generalni direktor De Hojs Srbija Darko Sadžak.

​​On je dodao da je posebna prednost nove fabrike u Ćupriji njena geografska pozicija, koja će im olakšati snabdevanje čitavog juga Srbije, kao i distribuciju hrane na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here