Vladan Glišić o personalnom referendumu za KiM

0
146

Posle svih događanja na Kosovu I Metohiji, očigledno je da se moramo osloniti na prijateljske zemlje I sa njima pokušati da pitanje južne pokrajine vratimo pod okrilje Ujedinjenih nacija – rekao je predsednik pokreta Narodna mreža Vladan Glišić.

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj nedavno je rekao da  smatra da nema potrebe za daljim prisustvom misije Unmika jer je, kako tvrdi, ‘’Kosovo stabilno.’’ – Mirotvorci su potrebni u zonama sukoba, ali postojanje Unmika na Kosovu je sada nepotrebno, jer u zemlji postoji održiva stabilnost. Misija Unmika trebalo bi da se završi- rekao je Hodžaj.  Lidera pokreta Narodna mreža Vladana Glišića smo zamolili da prokomentariše ovu izjavu Hodžaja I kakvu ona poruku ona nosi.

Vladan Glišić i  lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović podneli su pre nekoliko meseci inicijativu za raspisivanje personalnog referenduma o Kosovu i Metohiji. Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi: „Da li ste za prekid pregovora sa EU,SAD i NATO o Kosovu i Metohiji i vraćanje odlučivanja na Ujedinjene nacije?“, odgovor sa „DA“ ili „NE“ i potpis svakog građanina sa ličnim podacima.

Prema mišljenju Glišića I Parovića uz prečišćeni birački spisak I uz odsustvo bilo kakve propagande,  rezultati referenduma bi pokazali ’’ kakvu bismo održivu politiku prema Kosovu  mogli da gradimo. To će istovremeno pokazati i da li ćemo sadašnje ponašanje vlasti mogli da ocenimo kao izdaju ili real-politiku’’ – naveli su inicijatori održavanja refeenduma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here