Ivan Đoković o perspektivama razvoja turizma u APV

0
623

Turisti iz mnogih zemalja iz EU, pa i iz Francuske,  svakodnevno pokazuju interesovanje prema Vojvodini kao zanimljivoj turističkoj destinaciji – rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

U Beogradu je nedavno održana konferencija pod nazivom  “Predstavljanje turističkih potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu”, na kojoj je prisustvovalo preko 20 turističkih predstavnika iz Francuske. Oni su nakon konferencije obišli Sremske Karlovce, a u Novom Sadu pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković  im je predstavio i sve ono što čini turističku ponudu Pokrajine. Kada govorimo o promovisanju turizma kao jedne od grana razvoja, osnov za dalji rad na unapređenju turističke ponude Pokrajine predstavljaće i Program razvoja turizma AP Vojvodine 2018 – 2022.godine.  Ivana Đokovića smo zamolili da odgovori na pitanje da li će ovaj plan biti realizovan i šta su aduti i oslonci razvoja turizma i turističke ponude u Vojvodini u narednim godinama.

Srbija je, kada je reč o turizmu, podeljena u četiri klastera: Vojvodinu, Beograd, jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju. Naša zemlja polako postaje prepoznatljiva turistička  destinacija u svetu, a prema procenama  ova grana privrede  bi mogla da učestvuje  u bruto društvenom proizvodu  sa 3%. Prošle godine od turizma je ostvareno 1,2 milijardi dolara prihoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here