Vojislav Šešelj: “Osuđujuća presuda pripadnicima bivše Jedinice za specijalne operacije za oružanu pobunu 2001. godine bila bi „strašan skandal“.”

0
124

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je da bi osuđujuća presuda pripadnicima bivše Jedinice za specijalne operacije za oružanu pobunu 2001. godine bila „strašan skandal“.

Prof. dr Vojislav Šešelj je uoči izricanja presude ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu naglasio da je jedina „normalna i ispravna“ odluka –oslobađajuća presuda.

Lider radikala je do Specijalnog suda, gde je izrečena presuda, došao u društvu funkcionera Srpske radikalne stranke, među kojima su bili Vjerica Radeta, Nemanja Šarović i Miljan Damjanović.

Za oružanu pobunu 2001. godine optuženi su bivši pripadnici jedinice za specijalne operacije: Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović, Veselin Lečić, Dragiša Radić, Vladimir Potić, Dragoslav Krsmanović i Mića Petraković. Protiv optuženog Dušana Maričića postupak je razdvojen, jer je veštačenjem utvrđeno da zbog lošeg zdravstvenog stanja ne može da prati suđenje.

U završnim rečima Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je da svi optuženi budu osuđeni na zatvorske kazne, dok je odbrana predlagala oslobađajuću presudu jer po njima nije bilo pobune, već je reč o protestu. Nakon izricanja presude, prof.dr Vojislav Šešelj se još jednom obratio novinarima.

Predsednik Srpske radikalne stranke je dodao “da ima još materijalnih činjenica koje dokazuju da presude optuženima za ubistvo Đinđića ne mogu da opstanu.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here