Održana18.sednica Skupštine grada

0
124

Odbornici Skupštine grada na svojoj 18.sednici usvojili su odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2018. godinu – prvi Rebalans. Nakon sednice Skupštine, komentarišući stanje u lokalnim medijima i pritiske na KTV Televiziju ,šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke Dalibor Radosavljević  izjavio ‘’da je potrebno da istražni organi pokrenu postupak i utvrde činjenice kao i da se odgovorni izvedu pred lice pravde.’’

 Na početku sednice kojoj je prisustvovalo 52 odbornika gradske Skupštine usvojen je zapisnik sa 17.sednice, a zatim se pristupilo i razmatranju dopuna dnevnog reda sednice. Odbornik Srpske radikalne stranke Dalibor Radosavljević predložio je da se utvrdi predlog odluke o utvrđivanju komunalnih usluga u gradu Zrenjaninu, a kada je reč o izradi socijalnih karata za najugroženije slojeve on je rekao da Odbornička grupa Srpske radikalne stranke sumnja da će do toga ikada doći, a da se u gradu nikada lošije nije živelo.

Dalibor Radosavljević je predložio da se u gradu pored drugih održava I manifestacija Dani vode gde bi građani barem nekoliko dana mogli da koriste zdravu vodu jer je voda iz vodovoda 14 godina zabranjena za piće. On je uputio I predlog odluke o ostvarivanju prava I prinadležnosti učesnika ratova od 1990. do 1999. godine u cilju ostvarivanja popusta subvencija koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

Šef odborničke grupe radikala izneo je još nekoliko predloga za dopunu dnevnog reda, a nekoliko predloga su  predložili odbornici iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Oni  su tražili da se iznađu mogućnosti kako bi se sprečilo širenje neprijatnog mirisa iz kafilerije, zatim da se reši problem podzemnih voda na koje se žale stanari ulice Đure Đakovića kao i da se na stajalištima u gradu istaknu table sa redom vožnje  autobuskih polazaka i dolazaka na gradskim linijama. Kao i u ranijim prilikama svi predlozi opozicije su većinom glasova odbornika vladajuće koalicije odbijeni. Prva tačka dnevnog reda bila je posvećena  predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada- Prvom rebalansu za 2018.godinu. Prema predlogu koji je iznet pred odbornike, prihodi grada Zrenjanina trebalo bi da budu uvećani  za 10 odsto u odnosu na prvobitno planirani budžet. Predlagači su naveli i da je reč o dobro isplaniranom budžetu sa akcentom na investicije posebno u komunalnoj infrastrukturi. Bez diskusije ova tačka dnevnog reda je usvojena većinom glasova prisutnih. Svoje komentare na usvojeni Rebalans prvog gradskog budžeta kao i na tok zasedanja dali su odbornici Srpske radikalne stranke Dalibor Radosavljević i Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Begović.

Dalibor Radosavljević je prokomentarisao i poslednja događanja vezana za  problem funkcionisanja pojedinih medija u gradu, odnosno na finansuijske i druge pritiske kojima je izložena  KTV Televizija.

Na 18.sednici gradske skupštine odbornici su razmotrili i usvojili dopune programa poslovanja i rada kao i finansijskih planova javnih preduzeća do kraja ove godine. Pored ovih tačaka odbornici su prihvatili i predloge rešenja o razrešenju vršioca dužnosti Istorijskog arhiva Zrenjanin i imenovanju direktora te ustanove, pa će funkciju direktora u naredne 4 godine obavljati  Mirjana Basta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here