Mihajlo Ulemek: ”Verujem da su pripadnici Zemunskog klana mogli da ”kupe” jednog lekara kakav je bio Zlatibor Lončar.”

0
1947

Verujem da su pripadnici Zemunskog klana mogli da ”kupe” jednog lekara kakav je bio Zlatibor Lončar – rekao je bivši pukovnik srpske dobrovoljačke garde Mihajlo Ulemek komentarišući nedavne nalaze Mreže za istraživanje kriminala I korupcije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar proteklih dana ponovo je bio u centru pažnje posle izveštaja Mreže za istraživanje kriminala i korupcije da je kao mlad doktor izdavao pojedinim licima sa one strane zakona  lekarske nalaze koji su im pomagali  da odlože suđenja za krivična dela za koja su optuživani. Ovo je već drugi put da se aktuelni ministar zdravlja javno povezuje sa članovima tzv.‚‚zemunskog klana‚‚. Koliko ima istine u tvrdnjama  da je Zlatibor Lončar bio u vezi sa pripadnicima Zemunskog ili Surčinskog klana pitali smo bivšeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde Mihajla Ulemeka.

Inače odlaganje suđenja dok krivična dela ne zastare uobičajen je trik koji koriste okrivljeni u Srbiji, navodi se u izveštaju Mreže za istraživanje kriminala I korupcije. Izveštaji lekara često su uzrok odlaganja ročišta, ali i izbegavanje odlaska u zatvor. Poznat je slučaj kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, kojem je sud čak 12 puta odložio odlazak u zatvor nakon dostavljenih medicinskih nalaza da je lošeg zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here