Vučić i izraelski predsednik

0
140

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, koji boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji. 

Predsednika Ruvena Rivlina je ispred Palate Srbija svečano dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić , a nakon sastanka dva predsednika ,  Ruven Rivlin i Aleksandar Vučić  su se obratili medijima.

Predsednik Srbije je poželeo dobrodošlicu izraelskoj delegaciji dodavši da je ponosan što je imao priliku da ugosti prvi put izraelskog predsednika.   “Nadam se da ćete mnogo ćešće dolaziti u Srbiju. Pored toga Srbi i Jevreji su mnogo prošli, kroz slične muke i strahote, uvek smo znali da poštujemo jedni druge. Treba znati da je Srbija  jedna od zemalja u kojoj gotovo da ne postoji antisemitizam”, naglasio je Vučić i dodao.

Predsednik Vučić je napomenuo da su razgovarali o brojnim bilateralnim temama, napomenuvši da Srbija želi da više izraelskih kompanija dođe u našu zemlju i da investira ovde.

Predsednik Izraela zahvalio se na divnom dočeku i srdačnosti.  “Prošle godine Srbija i Izrael su obeležili 25 godina kako smo obnovili prijateljske odnose, ali ti odnosi sežu mnogo ranije”, rekao je Rivlin, dodavši da će rado ugostiti Vučića u Jerusalimu.  On je dodao da je želja Izraela da bude pravi partner Srbiji i da bi bio zadovoljan kada bi video u bliskoj budućnosti kako naše zemlje jačaju”, rekao je Rivlin.

Izraelski predsednik je dodao da je sa  “predsednikom Vučićem dogovoreno je da se okupi zajednička ekonomska komisija kao i  da se potpiše sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u što skorijoj budućnosti”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here