Dragan Šašić podneo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv rukovodioca JP ” Rezervati prirode” Steva Čorokala

0
748

Građanski aktivista Dragan Šašić je povodom podnošenja krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu zbog zloupotrebe službenog položaja i lažnog predstavljanja, protiv rukovodioca JP “Rezervati prirode” Steva Čorokala, dao izjavu za našu televiziju i obrazložio navode iz prijave

Javno preduzeće Rezervati prirode osnovano je 2016.godine sa ciljem da zaštiti prirodna dobra na teritoriji grada Zrenjanina, kako bi se zaštićena prirodna dobra koja su tada , ali i sada, bila u izuzetno lošem stanju, sačuvala od propadanja i da se briga o zaštićenim područjima obavlja mnogo kvalitetnije. Primarni cilj ovog preduzeća, je pored ostalog bio i briga o Specijalnom rezervatu prirode Carska bara, kao i njegovo oduzimanje od Ribarskog gazdinstva Ečka,i očuvanje flore i faune.  Građanski aktivista, Dragan Šašić, 28.jula ove godine je podneo  Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv rukovodioca JP” Rezervati prirode ” Steva Čorokala, zbog zloupotrebe službenog položaja i lažnog predstavljanja. U svom obrazloženju on je naveo:

Baveći se likom i delom rukovodioca Rezervata prirode Steva Čorokala, Dragan Šašić, je 28.jula ove godine podneo Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv njega, zbog zloupotrebe službenog položaja i lažnog predstavljanja.

Šašić se javno obratio direktoru ustanove Rezervati prirode i javno postavio pitanje gradonačelniku Čedomiru Janjiću, ali i svim građanima Zrenjanina.

Šašić je dodao da su informacije sa kojima raspolaže veoma pouzdane i da upravo dolaze od  samih zaposlenih iz tog javnog preduzeća.

Na pitanje da li veruje da će istina izaći na videlo i da će policija i pravosudni organi raditi ” svoj posao’’ Šašić je odgovorio

S obzirom na dosadašnju praksu i to da je tužilaštvu prosleđen veliki broj krivičnih prijava , a da one ni do dan danas nisu procesuirane, ostaje pitanje, da li će sud uvažiti krivičnu prijavu  i doneti bilo kakvu sudsku odluku u ovom slučaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here