Pokrajinska vlada doneće dve nove mere za podsticaj populacione politike, program pomoći nezaposlenim majkama izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

0
111

Pokrajinska vlada doneće dve nove mere za podsticaj populacione politike, program pomoći nezaposlenim majkama koje rode treće i četvrto dete i konkurs namenjen unapređenju uslova stanovanja porodicama sa troje i četvoro dece, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik pokrajinske Vlade je predstavljajući nove mere Pokrajinske vlade za povećanje nataliteta, na konferenciji za novinare rekao da je pokrajinskim budžetom za 2018. godinu za mere populacione politike ukupno obezbeđeno 727 miliona dinara, I time demantovao pojedine portale koji su naveli da je Pokrajinska vlada ukinula isplatu naknade za treće dete.

Druga nova pronatalitetna mera Pokrajinske vlade, kako je precizirao, odnosi se na mogućnost rešenja ili unapređenja uslova stanovanja porodicama u kojima se rodi treće i četvrto dete.

„Za nešto više od mesec dana, na osnovu kriterijuma koje će razraditi resorni sekretarijat, raspisaćemo konkurs za bespovratna sredstva za stambeno proširenje porodica sa troje dece i četvoro dece i to je mera koja do sada u Srbiji nikada nije postojala“, rekao  je predsednik Pokrajinske vlade.

Podsetivši da je Pokrajinska vlada u junu ove godine osnovala Budžetski fond za pronatalitetnu populacionu politiku, Igor Mirović je najavio  nastavak sufinansiranja biomedicinski potpomognute oplodnje za drugo, treće i svako naredno dete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here