Crveni krst Zrenjanin ugostio je četrdeset dvoje dece iz opštine Ranilug sa Kosova i Metohije

0
175

Crveni krst Zrenjanin ugostio je četrdeset dvoje dece iz opštine Ranilug sa Kosova i Metohije.  Osnovcima je priređen svečani prijem , nakon čega su posetili kasarnu NH Svetozar Marković Toza, a imali su i priliku da se upoznaju sa znamenitostima grada Zrenjanina.

Deca kosovskog pomoravlja, sa svojim nastavnicima i predstavnicima opštinske uprave Ranilug, su u jednodnevnoj poseti našem gradu, u okviru četvorodnevne posete Novom Sadu. Crveni krst Zrenjanin je treći put za redom bio dobar  domaćin deci sa Kosova i priredio im je prijatne trenutke tokom boravka u našem gradu.

Veliku zahvalnost na gostoprimstvu izrazio je predsednik opšine Ranilug Vladica Aritonović.

Mališani iz Raniluga su izneli svoje utiske o poseti Vojvodini i našem gradu

Posebno oduševljenje kod dece izazvao je i dolazak mladog zrenjaninskog košarkaša Dina Radončića, sada prvotimca madridskog Reala, koji je donirao slatkiše mališanima sa Kosova i Metohije. On je ovom prilikom najavio i humanitarni košarkaški turnir koji će se organizovati krajem avgusta.

Tokom ove posete deca sa Kosova i Metohije su u kasarni   ” NH Svetozar Marković Toza” imali priliku da se upoznaju sa vojnim naoružanjem  i opremom, nakon čega su krenuli u obilazak grada. Posetili su takođe i specijalni rezervat prirode ” Carsku baru” i dvorac Kaštel Ečka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here