Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 595 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima

0
162

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 595 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima i za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje.

Ukupna vrednost investicija je oko šest stotina četrnaest  miliona dinara, od čega je učešće iz pokrajinskog budžeta  tri stotine osamdeset miliona dinara. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je izjavio da je dobra vest to što je Pokrajinska vlada organizovala potpisivanje  ugovora kojima želi da se podstakne ruralni razvoj, osnaže sela u Vojvodini, kao i mali proizvođači, što će omogućiti i bolji sveukupni  ekonomski razvoj.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević naveo je da je u okviru nove mere podrške mladim poljoprivrednicima do četrdeset  godina za start-ap program, koja je usaglašena između Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinske vlade, namera da se i na ovaj način doprinese demografskoj obnovi ruralnih područja u Vojvodini.

Vuk Radojević  je naveo da su potpisani ugovori sa sto šezdeset pet  mladih poljoprivrednika za podršku investicijama za razvoj primarne biljne i stočarske proizvodnje. Vrednost tih investicije je dve stotine četrdeset jedan milion dinara, pri čemu je učešće Pokrajine  dve stotine miliona dinara, ili osamdeset četiri odsto.

Radojević je naveo i da je za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje potpisano četiri stotine trideset  ugovora. Investicije su u vrednosti od tri stotine sedamdeset tri  miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila sredstva u visini od sto osamdeset  miliona dinara. Realizacijom tih investicija biće obezbeđeno navodnjavanje novih hiljadu sedam stotina devedeset osam  hektara oranica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here