Tatjana Olujić govori o zastupljenosti klasične muzike u Srbiji

0
1519

Dobro je što i KTV televizija prenosi muzička događanja kao što su koncerti učenika Muzičke škole Josif Marinković iz Zrenjanina jer se na taj način novim naraštajima prenosi ljubav prema klasičnoj muzici – rekla je poznata violinistkinja Tatjana Olujić.

 

 

Mađarski televizijski šou “Virtuozi” u kome se nadmeću mladi talenti iz sveta klasične muzike, privukao je svojevremeno svetsku pažnju. Format “Virtuozi”, okuplja soliste i muzičare iz sveta klasične muzike koji se takmiče za prvo mesto – kao i u svim ostalim programima sličnog tipa. Publici se ideja dopala i vrlo brzo “glas o uspehu” emisije prešao je granice Mađarske. Da li bi ovakva jedna emisija na nekom od domaćih nacionalnih kanala doprinela da klasična muzika dopre do širokog auditorijuma i da li je kod nas klasična muzika dovoljno zastupljena na programima radija i televizije, glasila su pitanja koja smo postavili našoj poznatoj violinistkinji Tatjani Olujić
Bogatu biografiju Tatjane Olujić kao vrsne violinistkinje I muzičkog pedagoga krasi I belgijska magistratura, usavršavanje na Menjuhinovoj internacionalnoj akademiji, prva specijalana nagrada Kraljevskog konzervatorijuma u Briselu, diplome „Bela Bartok“ u Budimpešti, kao I „Franc List“ u Vajmaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here