Predstavnici bratskih gradova najavili inteziviranje ekonomske saradnje

0
86

Predstavnici lokalne samourave organizovali su radni sastanak sa gradonačelnicima bratskih i prijateljskih gradova koji učestvuju na ovogodišnjim Danima piva.

Na radnom sastanku u Gradskoj kući u Zrenjaninu, predstavnici lokalne samouprave I gradova pobratima I prijateljskih gradova gotovo jedan čas su razgovarali o rezultatima koji su do sada ostvareni kao I o mogućnostima dalje sveobuhvatne saradnje. Gradonačelnici I njihovi zamenici kao I predstavnici gradskih uprava iz nekoliko gradova iz Mađarske , Rumunije I Republike Srpske razmotrili su pre svega mogućnosti još brže ekonomske saradnje kao I saradnje u oblasti privrede, kulture i sporta.

 

Gradonačelnik grada Bjeljina iz Republike Srpke, Mićo Mićić , istakao je da između našeg grada I Bijeljine saradnja traje duži niz godina, a dobra sradnja biće krunisana I potpisivanjem povelje o bratimljenju dva grada, sredinom septembra.

Član Gradskog veća grada Arada, Boka Bogdan Vlad naglasio je da ekonomska, kulturna I druga saradnja Zrenjanina I Arada traje više godina, a privredna saradnja I predstavljanje mogućnosti rumunske I srpske privrede poslovnim ljudima, predstavlja jedan od prioriteta daljeg razvoja međusobnih odnosa.

Gradonačelnik Bekeščabe u Mađarskoj, Peter Sarvaš, posebno je istakao sveukupnu intenzivnu saradnju koja se između Bekeščabe I Zrenjanina odvija više od pola veka.
Posebnu pogodnost za ekonomsku saradnju sa gradovima u okruženju pružaju programi prekogranične saradnje, pa će tako već na proleće naredne godine početi program uređenja priobalja Begeja kao I izgradnja biciklističke staze do rumunske granice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here