Delegacija Srpske radikalne stranke položila venac oslobodiocima Loznice

0
194

Na spomenik potpukovniku Veselinu Misiti u Loznici, koji je na današnji dan pre 77 godina sa grupom saboraca oslobodio ovaj grad, delegacija Srpske radikalne stranke položila je venac

Na današnji dan 1941. godine, četnički oficir, potpukovnik Veselin Misita je, sa grupom četnika i hrabrih boraca Jadra, oslobodio je Loznicu, prvi grad u Evropi koji je oslobođen od nemačkih nacista. Komunistički režim je decenijama vešto skrivao istinu o oslobađanju ovog grada naglašavajući da su Loznicu oslobodili ustanici.
Da bi sećanje na Veselina Misitu ostalo u trajnom sećanju, Srpska radikalna stranka je organizovala podizanje spomenika ispred prostorija Stranke u Loznici i već dve decenije srpski radikali obeležavaju Dan oslobođenja Loznice i polažu venac na spomenik njenog oslobodioca.

U ime Srpske radikalne stranke na spomenik Veselinu Misiti, venac su položili i poklonili se senima heroja: potpredsednik Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, , članovi Predsedničkog kolegijuma i narodni poslanici Sreto Perić i Miljan Damjanović, kao i potpredsednik Izvršnog odbora Miroslav Malbaša.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here