BOŽIDAR DELIĆ: generacije naših političara na Zapadu vide prijatelje kojih tamo nema dok stvarne prijatelje našeg naroda ne vide i ne poštuju.

0
222

Narodni poslanik Srpske radikalne stranke Božidar Delić ocenio je komentarišući aktuelno stanje na Kosovu i Metohiji da “generacije naših političara pa i ova sadašnja već godinama na Zapadu vide “prijatelje kojih tamo nema” dok stvarne prijatelje našeg naroda ne vide i ne poštuju”.

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači zahvalio se pre nekoliko dana “svim liderima i građanima” tzv. Preševske doline koji podržavaju ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom i Metohijom, a u okviru korekcije granica između, kako je rekao, “Kosova i Metohije i Srbije”. Ubrzo , par sati posle ove izjave, kosovski predsednik je “pozdravio izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu”.

Kako Srpska radikalna stranka ocenjuje ovakve izjave i kako to da Tači tokom dana brzo menja mišljenje i po čijem nalogu. U odgovoru na ova pitanja poslanik u Skupštini Srbije Božidar Delić je rekao da ga kao nekoga ko je rođen na Kosovu i Metohiji posebno zanimaju i ovakve teme. Delić je ocenio da ono što se dešava na Kosovu ‚‚odslikava i izjava Ramuša Haradinaja koji je rekao da Kosovo nema svoju spoljnu politiku niti imaju potrebe za njom, jer Kosovo samo prati Ameriku i njene stavove”.
Božidar Delić je istakao i da ne možemo očekivati kao narod da će nam u sadašnjoj situaciji pomoći Nemačka, Engleska ili Sjedinjene američke države”.
Kada je reč o nekakvim pregovorima o Preševskoj dolini, Božidar Delić je naglasio da ‚‚o tome ne može da se razgovara” i dodao

 

Na predlog da se razgovori o Preševskoj dolini nađu u pregovorima u Briselu , reagovao je i ministar Ivica Dačić koji je istakao da tako nešto‚‚ ne dolazi u obzir‚‚ i da Albanci treba da shvate da su se prilike u svetu definitivno promenile.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here