Rasim Ljajić sa sekretarom za trgovinu SAD Vilburom Rosom o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja.

0
112

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa sekretarom za trgovinu SAD Vilburom Rosom o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić susreo se sa sekretarom za trgovinu SAD Vilburom Rosom i tom prilikom je razgovarano o mogućnostima za povećanje obima trgovinske razmene, kao i o saradnji u oblasti turizma.
Rasim Ljajić je istakao da će posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiju biti potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije je usaglašavanje u toku. Srbija će, prema rečima Ljajića, nastaviti sa promotivnim aktivnostima sa ciljem dodatnog povećanja broja američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za deset odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

Vilbur Ros je, izrazivši zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji, istakao da je naša zemlja interesantna destinacija za nove investicije iz SAD. U tom smislu, on je posebno najavio dolazak kompanija iz takozvane Silicijumske doline u Srbiju, koje nameravaju da ulažu u oblast IT i visokih tehnologija.
Ros je rekao i da je, u smislu povećanja broja dolazaka turista iz SAD u Srbiju, posebno značajno to što je “Njujork tajms” našu zemlju svrstao među 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.
Na sastanku je bilo reči i o procesu pridruživanja Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji, kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here