Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić prisustvovao je u Celju, u Sloveniji, otvaranju Privrednog sajma MOS

0
98

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je izjavio da je otvaranje Privrednog sajma MOS u Celju, na kojem je naša zemlja partner, prilika da još jednom afirmišemo odlične političke i ekonomske odnose sa Slovenijom.

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je u Celju, u Sloveniji, otvaranju Privrednog sajma MOS. Ljajić je u obraćanju učesnicima sajma istakao pored ostalog da “protekcionizam ne može da bude rešenje za male ekonomije i male zemlje, kao što nije rešenje ni za globalne ekonomske probleme”. Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija je istakao da granice moraju biti potpuno otvorene kako bi se privrednicima i privredama naših zemalja olakšalo poslovanje.

 

Ministar Ljajić je napomenuo da na političkom planu Slovenija i Srbija nemaju nikakvih otvorenih pitanja, pri čemu su u trgovinskoj saradnji i u privrednim odnosima napravljeni značajni iskoraci, kako u broju potpisanih sporazuma, tako i u konkretnim oblicima ekonomske i privredne saradnje

Potpredsednik Vlade Srbije je izrazio očekivanje da će ova sajamska smotra kao rezultat imati praktične rezultate, i istovremeno je svim slovenačkim kompanijama poželeo dobrodošlicu u Srbiju.
Prisutnima se na otvaranju 51. MOS sajma u Celju obratio i predsednik Slovenije Borut Pahor.
Na nacionalnom štandu Srbije u Celju posetiocima su se predstavile dvadeset dve kompanije kao i turističke organizacije širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here