U okviru boravka u Frankfurtu Igor Mirović posetio je na Sajmu automehanike i objedinjeni štand AP Vojvodine

0
144

Na Sajmu automehanike u Frankfurtu, prvi put na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima potpisanog između Pokrajinske vlade i osam vojvođanskih gradova, predstavljaju se privredni potencijali iz oblasti automobilske industrije.

Povodom održavanja Sajma automehanike u Frankfurtu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravi u radnoj poseti tom gradu, koji je i jedan od najvećih industrijskih centara nemačke privrede. U okviru boravka u Frankfurtu Igor Mirović posetio je na Sajmu automehanike i objedinjeni štand AP Vojvodine, na kome su se predstavili : Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka i domaće kompanije iz sektora automobilske industrije.
Predsednik pokrajinske Vlade je ocenio da „učešće na ovom sajmu promoviše privredu naše zemlje kao i da predstavlja dobar način za pronalazak potencijalnih investitora u oblasti automobilske industrije, koja je prepoznata kao jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj pokrajine“.

 

redsednik Mirović je najavio da će narednih dana biti potpisan ugovor o novoj direktnoj investiciji u opštini Kula sa nemačkom kompanijom iz oblasti automobilske industrije. On je dodao da su na Sajmu ‘’ gradovi Pančevo i Zrenjanin predstavili potencijale za nova ulaganja u indistrijskim zonama, čiju je izgradnju i opremanje finansirala Pokrajinska vlada“.
Igor Mirović je pozvao investitore da ulažu u pokrajinu jer je, kako je rekao, ‘’Republika Srbija, zemlja stabilnosti i ekonomskog razvoja, a AP Vojvodina sigurno mesto za ulaganje.’’
Istakavši da je Nemačka među najznačajnijim partnerima AP Vojvodine, predsednik Mirović je podsetio da nemačke kompanije zapošljavaju osamnaest hiljada radnika i dodao je da je’’ robna razmena u prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana za oko trideset odsto.’’
Međunarodni sajam automehanike u Frankfurtu biće otvoren do 15.septembra, a na njemu se predstavilo hiljadu izlagača iz više od trideset zemalja .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here