U Sečnju je organizovana prva manifestacija ,,Jesenje čarolije’’ u okviru koje je održana prodajna izložba ručnih radova, narodnih rukotvorina i zimnica.

0
415

U organizaciji udruženja žena ,,Naš osmeh’’ u Sečnju je organizovana prva manifestacija ,,Jesenje čarolije’’ u okviru koje je održana prodajna izložba ručnih radova, narodnih rukotvorina i zimnica.

Po prvi put u Sečnju na inicijativu Saveta Mesne zajednice, uz podršku opštinske uprave i Turističke organizacije, a u organizaciji žena “Naš osmeh” održana je manifestacija “Jesenje čarolije” koja neguje tradiciju i običaje. Manifestacija je okupila desetak seoskih aktiva žena iz opštine Sečanj. Veliko priznanje za trud i zalaganje svih članica udruženja “Naš osmeh” kao i za organizaciju “Jesenje čarolije” dao je predsednik saveta MZ Sečanj Miodrag Milošević, koji je ovom prilikom rekao:

 

Turistička organizacija opštine Sečanj podržava svaku inicijativu svih 10 udruženja a posebno je podržala i prepoznala ekonomsko osnaživanje i afirmaciju žena kroz organizovanje manifestacija ove vrste.

Glavni krivac za organizaciju Jesenje čarolije u Sečnju je predsednica udruženja ,,Naš osmeh’’ Mirjana Dangubić koja je između ostalog rekla da je glavni moto ove manifestacije pored čuvanja i negovanja narodnih običaja i prodaja proizvoda koje su napravile vredne ruke sečanjskih žena.

Pored druženja, velikog zadovoljstva i ljubavi koje vredne žene opštine Sečanj ulažu u sve svoje rukotvorine, njihov rad je usmeren i na humanost te tako deo prihoda poklanjaju u humanitarne svrhe.

Pored turističkog značaja ova manifestacija ima nameru da unapredi život ovog mesta ali i da omogući ženama da izađu iz svoje svakodnevnice i oplemene svoj način života i da se na taj način promoviše banatska priča u Sečnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here