U nastojanju da ukaže na neravnopravnu dodelu budžetskih sredstava pokrajinski poslanik Danijel Radić više puta je grubo prekidan na poslednjoj sednici skupštine Ap Vojvodine

0
269

Na poslednjoj sednici skupštine Ap Vojvodine, dogodio se nesvakidašnji skandal.

Prava da se obrati poslanicima, ali i građanima je bio lišen pokrajinski poslanik Danijel Radić koji smatra da su takvom u najblažu ruku rečeno demonstracijom sile od strane predsedavajućeg Ištvana Pastora,povređeni ugled i kredibilitet parlamenta.

Demantujući tvrdnje predsednika pokrajinske vlade da postoji neravnopravna raspodela novca iz budžeta, odnosno da se za medije koji su bliski Srpskoj naprednoj stranci izdvajaju milionski iznosi, dok se drugi mediji brišu sa spiskova, poslanik Radić se osvrnuo na slučaj Vladana Stefanovića koji je preko povezanih firmi dobio više od dva miliona dinara.

Nastavljajući sa konstruktivnim dijalogom poslanik Radić se osvrnuo na pojedince koji dobijaju finansiranje na svim nivoima vlasti i postavio jasno pitanje pokrajinskoj sekretarki Milošević da li je dodeljivanje novca iz pokrajinskog budžeta uslovljeno podrškom Aleksandru Vučiću i politici koju on sprovodi.

 

Pokušavajući da ukaže na egzodus prema onima koji drugačije misle, ili prema onima koji se uopšte usude da misle, Danijel Radić je više puta grubo prekidan u svom izlaganju.

Pokušavajući da predstavi aktelnu političku situaciju u Vojvodini, poslanik Radić je pokušao da izvede jedan performans, gde je na slikovit način hteo da objasni da je u političkom sistemu došlo do začepljenja kanalizacije iz koje nikako da ode ono što ne valja. Pošto se po Radićevim rečima radi o dugogodišnjem začepljenju on je hteo da ponudi predsedavajućem kao domaćinu u vojvođanskom parlamentu, svoju pomoć u rešavanju ovog problema. Danijel Radić je Ištvanu Pastoru ponudio otpušivač kao tradiconalno sredstvo za rešavanje ovog problema ali brinući o kondiciji gospodina Pastora, poslanik Radić je spremio I hemijsko sredstvo za otpušavanje u vidu granula. Naravno, rad sa hemijskim sredstvima zahteva I odgovarajuću zaštitu, pa je gospodin radić u skladu sa tim obezbedio neophodnu HTZ opremu. Nakon što mu je isključen mikrofon I onemogućeno dalje izlaganje ,gospodin Radić se uputio ka gospodinu Pastoru I ljubazno mu predao kutiju sa novom I funkcionalnom opremom, a gospodin Pastor mu je za uzvrat uputio uvrede na račun majke, inače žene koja se ne bavi politikom i koja ne bi smela biti tema političkog potkusurivanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here