U Plavom salonu Gradske kuće upriličen je prijem za članove Međuopštinske organizacije slepih Srbije

0
95

U Plavom salonu Gradske kuće upriličen je prijem za članove Međuopštinske organizacije slepih Srbije , nakon čega je u Narodnom pozorištu održana svečana akademija povodom 70 godina postojanja ove organizacije.

Povodom 70 godina postojanja Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin predstavnici lokalne samouprave upriličili su prijem za članove ove organizacije. Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić je istakao da ovaj prijem predstavlja priliku da se iskažu dostignuća kao i određeni problemi sa kojima se ova organizacija susreće. On je ovom prilikom istakao i da je njihova organizacija u Zrenjaninu jedna od boljih organizacija

 

Predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu Nenad Vukeljić je rekao da je za ovih 70 godina dosta urađeno, ali da problema još ima koji treba da se reše. On je izrazio očekivanje da će dobra saradnja sa Gradom Zrenjaninom biti nastavljena i ubuduće.

Nakon prijema u gradskoj kući održana je svečana akademija u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” povodom 70 godina postojanja Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih. Ova organizacija je osnovana 1948. godine i najstarija je ovakva organizacija u Vojvodini,koja danas pokriva područje srednjeg Banata, sa više od 56 naseljenih mesta. Današnja organizacija radi na sveopštem poboljšanju života svojih članova i njihovom adekvatnom uključivanju u društvenu zajednicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here