Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražiće podršku Rusije u vezi sa Kosovom i Metohijom

0
110

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Rusiju, gde je planirano da se u utorak, 2.oktobra sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštila je ambasada Srbije u Moskvi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Rusiju, gde je planirano da se u utorak, 2.oktobra sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštila je ambasada Srbije u Moskvi. Prema navodima ambasade, „predsednik Vučić se već nalazi u Moskvi, a za predsednika Srbije je tokom dana planiran privatni program“.

 

Kako je saopštila pres služba Kremlja, dva lidera će razgovarati o bilateralnim odnosima i regionalnim i međunarodnim problemima. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da je „sastanak planiran još pre nekoliko meseci i nije povezan sa rastom napetosti u regionu. To je nastavak redovnih radnih kontakata rukovodstva Rusije i rukovodstva Srbije. Ta država je naš partner“- dodao je Peskov. On je naglasio da ruski i srpski narod vezuje zajednička istorija i „topla osećanja“.

Pre nekoliko dana srpski predsednik Aleksandar Vučić je saopštio da će na sastanku sa Vladimirom Putinom razgovarati o situaciji na Kosovu i Metohiji i zatražiti njegovu podršku.
Beogradski mediji su u međuvremenu preneli da se očekuje da će dvojica predsednika razgovarati o političkim, ali i ekonomskim temama, a pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here