Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Moskvi izjavio da je Srbija veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja Kosova i Metohije

0
173

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju u Moskvi. Predsednik Putin srdačno je dočekao predsednika Vučića, rekavši da je Rusija spremna da razgovara o svim pitanjima . Predsednik Aleksandar Vučić se ruskom predsedniku zahvalio na pozivu i naglasio je koliko je njihov susret važan za ceo srpski narod.

Predsednik Srbije se na početku susreta osvrnuo na stanje u regionu, i ocenio je da je situacija dosta složena. On je istakao da ‚‚ Srbija ima određen stav i da se naša zemlja nada kompromisnom rešenju jer je naš cilj ‚‚da postignemo mir i stabilnost i očekujemo da ćemo naći neko rešenje u dijalogu Beograd-Priština. Vučić je rekao i da smo ‚‚bez obzira na naše napore da postignemo kompromis i podržimo mir i stabilnost, veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja Kosova i Metohije”.
Predsednik Srbije se osvrnuo i na ekonomske teme, i istakao je da su ‚‚Srbija i Rusija do sada na tom planu uspešno sarađivale.

 

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da se mora ‚‚razgovarati o situaciji u regionu”, i naglasio je da je zadovoljan zbog činjenice ‚‚ da raste nivo robne razmene između dve zemlje kao i nivo ruskih investicija u privredu Srbije. Ruski predsednik je podvukao i značaj odnosa između Rusije i Srbije‚‚jer su oni rezultat otvorenih, konstruktivnih i plodotvornih razgovora.

Vladimir Putin je podvukao da su odnosi Rusije i Srbije na međunarodnom planu veoma dobri i odao je Vučiću priznanje zbog čvrste pozicije koju zauzima u zaštiti međunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Predsednik Vučić je pozvao predsednika Putina da poseti Beograd i tom prilikom mu je poklonio knjigu ruskih autora pod nazivom – “Moja prekrasna Srbija”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here