Predsednik SRS Vojislav Šešelj zahteva da se oformi vojno-policijska jedinica spremna da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji

0
181

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj je ocenio da Srbija mora da ubuduće ima uvek spremnu vojno-policijsku jedinicu od oko 1.000 pripadnika koja će, na prvu sledeću krizu koju izazovu Albanci, biti spremna da uđe na područje Kosova i Metohije.

On je u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije rekao da nema više nikakvog smisla da svaki put, kada Albanci izazovu krizu, Srbija podiže mere pripravnosti vojske i policije, već da je potrebno da jedna jedinica uvek bude spremna za povratak na Kosovo, zato što je tako predviđeno i Rezolucijom 1244.

 

Predsednik Srpske radikalne stranke je na kraju istakao da ukoliko dođe do sledeće provokacije na teritoriju pokrajine ulazi naša jedinica, ako treba pojačanje, ulazi pojačanje. Ako treba avijacija, ulazi i avijacija, rekao je prof. dr Vojislav Šešelj i dodao da je Rusija u više navrata garantovala da neće ostaviti Srbiju na cedilu, a da slične garancije dolaze i iz Kine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here