Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa evropskim komesarom za kulturu, obrazovanje, mlade i sport Tiborom Navračičem koji se nalazi u poseti Novom Sadu

0
107

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa evropskim komesarom za kulturu, obrazovanje, mlade i sport Tiborom Navračičem koji se nalazi u poseti Novom Sadu. Tom prilikom, gradonačelnik Vučević je zajedno sa saradnicima predstavio projekat “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, dosadašnje rezultate, projekte koji promovišu i podstiču očuvanje bogatog kulturnog nasleđa u Novom Sadu, kao i buduće planove.

Da je Novi Sad značajan na evropskoj kulturnoj mapi svedoči činjenica da je Tibor Navračič po prvi put u Novom Sadu, a povodom konferencije „Evropi u nasleđe“ koju Fondacija „Novi Sad 2021“ organizuje u susret dvogodišnjici titule Evropske prestonice kulture. Navračič je naglasio da je to što će Novi Sad 2021. godine biti Evropska prestonica kulture , značajno kako za Srbiju, tako i za građane Evropske unije zato što će Novom Sadu omogućiti da makar te godine bude deo Evropske unije, i da uspešno obeleži sve one vrednosti koje EU sama po sebi obeležava.

Direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković je istakao da je izuzetno zadovoljan posetom komesara Navračiča i zahvalio se na podršci koju pruža Novom Sadu.
U dvorani „Eđšeg“, sastanku su pored gradonačelnika Vučevića prisustvovali i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Novi Sad 2021“ Tijana Palkovljević Bugarski i direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here