Međunarodna sajamska manifestacija ”LORIST”, u okviru koje će do 7.oktobra na Novosadskom sajmu biti održani Sajam lova i robolova i sajmovi turizma, ekologije i sporta, otvorena je u prisustvu brojnih zvanica

0
135

Međunarodna sajamska manifestacija ’’LORIST’’ , u okviru koje će do 7.oktobra na Novosadskom sajmu biti održani Sajam lova i robolova i Sajmovi turizma, ekologije i sporta, otvorena je u prisustvu brojnih zvanica. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Gradonačelnik Novog Sada je u obraćanju na otvaranju manifestacije naglasio da Sajam ima ’’bitno mesto u privrednom životu grada, i da su uvek prepoznatljivi povoljni efekti sajamskih priredbi.’’ On je rekao da je grad ponosan na činjenicu što je Novosadski sajam i ove godine unapredio ’’LORIST’’ i što ima deset posto više izlagača koji će predstaviti svoje proizvode i usluge. Iako je to,kako je rekao Vučević, veoma značajno, ’’Sajam nije samo prilika za trgovinske aranžmane, već je manifestacija prilika da Novi Sad , pokrajinu i državu učinimo turistički još atraktivnijim i da iskoristimo potencijal ovakvih događaja za edukaciju mlađih naraštaja u oblasti ekologije.’’- naveo je Vučević . On je podvukao i da je zadatak da ’’mlađe naučimo kako da žive sa prirodom, i zašto je naša obaveza da je čuvamo’’. Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da nam ponekada nedostaje pravilan odnos prema okruženju, i da ’’moramo da prihvatimo našu odgovornost da ulažemo u zaštitu prirode i njeno očuvanje da bismo bolje živeli.’’

 

Kako se moglo čuti, na sajmovima u okviru ’’LORIST-a’’ će nastupiti oko četiri stotine izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji.
Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajma narednih dana biće organizovane kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici ovogodišnje manifestacije dolaze iz dvadeset zemalja. Kako je najavljeno od strane organizatora, za posetioce sa kupljenim ulaznicama predviđena je Poklon-igra, a sve one koji dođu na ’’LORIST’’, očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here