Aleksandar Vučić najavio izgradnju stanova za pripadnike bezbednosnih službi

0
125

Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе sa prеdsеdnicom Vladе Anom Brnabić i rеsornim ministrima povodom razvoja projеkta izgradnjе stanova za pripadnikе snaga bеzbеdnosti. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se  sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima, sa kojima je razgovarao o razvoju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Sastanku su  pored predsednika i premijerke, prisustvali i  ministri: Nebojša Stefanovića, Zorana Mihajlović, Aleksandar Vulin, Siniša Mali i Nela Kuburović,kao i gradonačelnici Beograda, Niša, Novog Sada i Kragujevca.

Nakon sastanka, u obraćanju  medijima predsednik Srbije je rekao da će do 1. maja u sedam gradova Srbije krenuti izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti.On je naveo da se za subvencionisane stanove prijavilo ukupno dvadeset tri hiljade četiri stotine dvadeset tri  pripadnika snaga bezbednosti, uključujući one koji nemaju adekvatan smeštaj.

Prva faza izgradnje stanova predviđa osam hiljada osamdeset šest  stambenih jedinica, čime će se trećina prijavljenih lica zbrinuti.Predsednik je najavio da će već u narednih mesec dana krenuti izgradnja stanova  u Vranju i Nišu. ‚‚Zatim slede Kraljevo, Kragujevac i Sremska Mitrovica, pa Novi Sad i Beograd”, objasnio je predsednik.

Aleksandar Vučić je istakao da bi  svi stanovi trebalo da budu gotovi u 2020. godini. Prema njegovim  rečima u svim gradovima stambene jedinice biće na izuzetnim lokacijama, a kao primer naveo  je Beograd gde će se stanovi graditi u Zemunu, kod lakat krivine gde se u blizini nalaze most i autoput.

Vučić je rekao da na rešavanje stambenog pitanja čeka preko četrnaest hiljada policajaca, sedam hiljada petstotina pripadnika Vojske Srbije, kao i preko osam stotina  pripadnika BIA i hiljadu zaposlenih  iz Ministarstva pravde.

Predsednik Srbije je preneo novinarima i da je predložio Vladi i ministrima da se razmišlja o tome šta uraditi dodatno za zdravstvo, posebno za medicinske sestre.On je istakao da će se  “lično zalagati da medicinske sestre dobiju najveće povećanje plata jer medicinske sestre rade najteži posao i  najviše se muče” uz konstataciju da nam ti kadrovi svakodnevno najviše nedostaju.

Aleksandar Vučić je najavio i brojne reforme u zdravstvu, navodeći da se  u toj oblasti troši najviše novca iz budžeta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here