Neprofesionalan odnos prema pripadnicima medija izazvao je revolt među zrenjanininskim novinarima na otvaranju novog pogona u kompaniji Novares

0
200

Mada su bili prisutni na ceremoniji otvaranja novog proizvodnog pogona fabrike Novares, ministar finansija u Vladi republike Srbije Siniša Mali i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović su odbili da daju bilo kakve izjave za medije, čime su izazvali nezadovoljstvo među zrenjaninskim novinarima.

Kompanija Novares je predstavila novo postrojenje u okviru svoje fabrike u Zrenjaninu sa kojim je uvećala celokupni prostor fabrike za jednu trećinu.
Fabričko proširenje je opremljeno poslednjom tehnologijom i robotima uključujući i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora.
Projekat proširenja Kompanije Novares je podržala Vlada republike Srbije sa 300 000 evra, kao i Pokrajinska Vlada koja je izdvojila 200 000 evra.
Mada su bili prisutni na ceremoniji otvaranja novog proizvodnog pogona, Ministar finansija u Vladi republike Srbije Siniša Mali i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović su odbili da daju bilo kakve izjave za medije.

U svom obraćanju sa bine, Siniša Mali je rekao da je veoma zadovoljan što će u novom proizvodnom pogonu kompanije Novares biti otvoreno 50 novih radnih mesta. Mali je takođe istakao da je zahvaljujući politici koju sprovodi Vlada republike Srbije došlo do značajnog pada stope nezaposlenosti.

Pitanje KTV televizije da li je pravi razlog smanjenja stope nezaposlenosti taj što svake godine Srbiju napusti 60 000 mladih i obrazovanih ljudi nismo imali kome da uputimo jer je Siniša Mali odmah nakon samoreklamiranja napustio fabriku, a novinarima je onemogućeno da postavljaju bilo kakva pitanja.
Na taj način nije iskazano nepoštovanje samo prema novinarima, nego i prema građanima koji svakako zaslužuju da budu objektivno informisani.
I Igor Mirović je na bezbednoj udaljenosti od novinarskih ekipa poručio da Zrenjanin ide krupnim koracima napred i da če pokrajinska vlada nastaviti sa ulaganjima u ovaj deo Banata.

Kada je završio sa dodeljivanjem komplimenata po principu „Ja tebi vojvodo, ti meni serdare“, predsednik pokrajinske vlade je takođe napustio fabriku Novares i ostavio je građane Zrenjanina bez odgovora na pitanje koje su želeli da prenesu putem naše televizije.
Građani Zrenjanina su ostali uskraćeni za objašnjenje od strane Igora Mirovića povodom njegove izjave da je Zrenjanin ušao u formalnu avanturu kada je zaključio ugovor sa privatnom kompanijom o izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode. Šta je to formalna avantura i da li će neko ikada odgovarati zbog te avanture, pitanja su na koja će građani Zrenjanina koji već 14 godina nemaju ispravnu pijaću vodu, morati da sačekaju do neke druge prilike.

I sami organizatori su se potrudili da dodatno unize novinarsku profesiju, na taj način što su fizički odvojili novinare od ostalih gostiju. Novinarske ekipe strpljivo su čekale da im se obrati neko od predstavnika kompanije Novares, a umesto direktora ili pak njegovog zamenika pred kamere je stala osoba zadužena za administrativne poslove, dok je obraćanje direktora bilo rezervisano samo za ekipu RTS-a. Solidarnost među kolegama koji nisu želeli da trpe diskriminaciju i ponižavanje ne samo prema novinarskoj profesiji, nego i prema građanima kojima smo dužni da plasiramo objektivne informacije je dovela do toga da sve novinarske ekipe obustave dalje snimanje.

KTV televizija će nastojati da pitanja koja danas nismo uspeli da postavimo predstavnicima Vlade republike Srbije i pokrajinske administracije ne ostanu bez odgovora, a ono što sigurno nećemo dozvoliti je to da nosioci najviše vlasti u zemlji koriste medije kao sredstvo za ličnu promociju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here