U emisiji KTV televizije ’’Kikindska hronika’’, možete saznati nešto više o aktuelnim dešavanjima u najvećem gradu Severnobanatskog okruga

0
106

Lokalna vlast u Kikindi je nastavila praksu da održava sednice Gradskog veća u seoskim sredinama.

Takav pristup sagledavanju i rešavanju svakodnevnih problema žitelja devet sela sa teritorije grada, daje i konkretne rezultate. O trenutnom stanju u selima , problemima kao i o aktivnostima koje se odvijaju u selima sa teritorije grada Kikinde, govorio je član Gradskog veća zadužen za seoske mesne zajednice Goran Dumitrov.
On će se osvrnuti na konkurse prekogranične saradnje namenjene razvoju sela, zatim će biti reči o tome šta lokalna samouprava čini u naporima da zadrži mlade na selima, kako doći do održivog razvoja sela, a govoriće i o tome kako funkcionišu ‚‚seoski knezovi‚‚ koji su zaduženi za koordinaciju rada sa lokalnom samoupravom.

Član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu Milivoj Linjački govoriće o spremnosti i zainteresovanosti lokalne samouprave da se razreši problem dotrajalosti železničke mreže na teritoriji severnog Banata.

U razgovoru sa direktorkom Narodnog muzeja u Kikindi Lidijom Milašinović gledaoci će moći da čuju šta je obeležilo rad ove ustanove tokom 2018.godine i šta su dometi saradnje i kakvi rezultati su ostvareni sa Insititutom ekonomskih nauka iz Beograda u projektu “Mi smo porodica! Porodični dan u lokalnom muzeju kao deo turističke ponude”.
Direktorka Narodnog muzeja govoriće i o saradnji koju muzej ima sa Univerzitetima u Kardifu i Dablinu, potom o učešću muzeja na Dvadesetom Međunarodnom festivalu Intermuzeum 2018 u Moskvi, kao i o saradnji muzeja Tera i Narodnog muzeja u Kikindi i o mogućnostima pozicioniranja kikindskih ustanova kulture na turističko-kulturnoj mapi

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here