Ivica Dačić u okviru posete Španiji razgovarao je sa gradonačelnikom Sevilje Huan Espadas Sehasom

0
135

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u okviru posete Španiji a povodom otvaranja Konzulata Srbije u Sevilji razgovarao je sa gradonačelnikom Sevilje Huan Espadas Sehasom.  Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo posetom Sevilji i naglasio je da nastavljamo sa aktivnošću širenja mreže konzulata na čelu sa počasnim konzulima. On je istakao da smo prepoznali da bi bilo dobro otvoriti konzulat u Sevilji, kako bi se još više povezali na političkom, kulturnom i ekonomskom planu.
Ministar je naglasio da je želeo lično da dođe, jer je Španija nama prijateljska zemlja, jedna od najbližih u Evropi.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, na svečanom aktu ministar Dačić uručio je Huan Manuelu Kontrerasu dokument kojim se potvrđuje njegovo imenovanje za počasnog konzula Republike Srbije u Sevilji sa jurisdikcijom za Autonomni region Andaluzija.

Ivica Dačić sastao se u Sevilji i sa Alfonsom Rodriges Gomes de Selisom, predstavnikom Vlade Kraljevine Španije u Autonomnom regionu Andaluzija.
Ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog posete Andaluziji, ističući značaj ovog Autonomnog regiona koji ima približno isti broj stanovnika kao Srbija.

Šef srpske diplomatije naglasio je važnost međusobne podrške, a sagovornici su obostrano izrazili važnost otvaranja Počasnog konzulata Republike Srbije u Sevilji i izrazili očekivanja da će odlični politički odnosi rezultirati i unapređenjem ekonomske saradnje između Andaluzije i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here