Milorad Mirčić smatra da je čudna logika da ćemo stranim kapitalom steći samostalnost

0
160

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da dodatna privatizacija domaćih banaka vodi ka ostvarenju ideje Miroljuba Labusa da će drugi raditi , a mi ćemo se kao zemlja baviti trgovinom, što predstavlja utopijsko gledište.

 

 

Vlasnička struktura banaka u Srbiji u narednim mesecima kako se najavljuje, biće znatno promenjena i po svemu sudeći biće još manje domaćih banaka. Sada je među dvadeset osam banaka sedam domaćih, od kojih je pet u državnom većinskom ili manjinskom vlasništvu, a dve su u privatnom vlasništvu. Šta bi ove najave mogle da znače za domaće finansijsko tržište? Potpredsednik Srpske radikalne stranke

Milorad Mirčić smatra da je čudna logika koja je prisutna u delu javnosti  da ćemo stranim kapitalom steći samostalnost

Mišljenje bankara je da se na ovim prostorima ne može očekivati dolazak velikih giganata kao što su Dojče banka ili Siti grupa, pa se i zbog toga spekuliše oko preuzimanja regionalnih banaka. Posebno se ističe potencijalna velika ekspanzija jedne mađarske banke na čitav region, koja je spremna da uloži milijardu evra za kupovinu manjih banaka. Srbija je evropskim bankama iako malo, i dalje privlačno tržište. Dok se u Evropi iznos kredita izjednačio sa vrednošću bruto domaćeg proizvoda, u Srbiji je tek na četrdeset pet odsto BDP-a, što znači da se narednih godina može očekivati rast kreditne aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here