U prisustvu visokih državnih funkcionera uručeni su ključevi za 11 stanova za izbeglice u gradu Zrenjaninu

0
291

Svečano uručivanje ključeva za 11 stanova za izbeglice upriličeno je u ulici Franje Kluza u Zrenjaninu. Ovom događaju prisustvovao je i ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivica Dačić

U Zrenjaninu su svečano uručeni ključevi za 11 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Događaju su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, šef delegacije Evropske unije u Srbiji, njegova ekselencija Sem Fabrici, Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji kao i predstavnici lokalne samouprave. Pre same ceremonije uručenja ključeva prisutnima se obratio ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Ivica Dačić. On je  koji je istakao cilj projekta koji pomaže sugrađanima koji su bili prinuđeni da izbegnu iz konfliktnih područja.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave takođe je uzelo učešće u ovom projektu. Državni sekretar Ivan Bošnjak objasnio je na koji način je došlo do realizacije a posebno je naglasio značaj saradnje sa predstavnicima Hrvatske i njihovih institucija.

Gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je da i u Pančevačkoj ulici kreće izgradnja stanova za 40  porodica koje će istim sistemom dobiti krov nad glavom.

Zgrada u Zrenjaninu je druga koja je useljena iz potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa. U ime korisnika prisutnima se obratio Goran Tomaš.

Jasmina Komadina, istakla je da će joj stan koji je dobila biti od velikog značaja.

Potprojekat 4 RSP vredan je više od 13 miliona evra. U okviru ovog potprojekta dodeljuje se ukupno 661 stambeno rešenje, 30 montažnih kuća, 261 stan, 300 paketa građevinskog materijala i 70 seoskih kuća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here