Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, obeležen je u Zrenjaninu polaganjem venaca na mestu nekadašnje sinagoge

Polaganjem venaca na spomen-ploču na mestu nekadašnje sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine u Zrenjaninu, obeležen je Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta – pogroma jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata. U obeležavanju ovog značajnog datuma učestvovali su predstavnici Jevrejske zajednice Zrenjanin i Grada Zrenjanina. O značaju pomenutog datuma i na koji način ga Jevrejska zajednica obeležava govorio je potpredsednik Vladimir Arsenić.

Lokalna samouprava godinama učestvuje u obeležavanju 27. januara, ali i 18. avgusta, dana kada se Grad seća deportacije Jevreja u koncentracione logore širom Evrope istakao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, odlukom Saveza jevrejskih opština Srbije, obeležava se širom zemlje polaganjem cveća, prigodnim skupovima i sećanjima na događaje i Jevreje stradale tokom Drugog svetskog rata. Taj datum ustanovljen je od strane Generalne skupštine UN u znak sećanja na 27. januar 1945. godine, kada je Crvena armija oslobodila Aušvic-Birkenau, simbol masovnog stradanja ljudi, većinom Jevreja i najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.