Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

0
98

Ministar Vulin zahvalio je Ruskoj Federaciji za podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i za glasnu i doslednu podršku pozicijama Republike Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, kad god je interes Srbije ugrožen.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane istakao je da je zbog aktuelnih dešavanja otežan dalji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kao i mogućnost postizanja kompromisa. Prema njegovim rečima, Srbija smatra da bi formiranje „vojske Kosova“ izazvalo ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region i snažno se tome protivi.
Ministar Vulin i ambasador Čepurin naglasili su da su veoma zadovoljni bilateralnom vojno-tehničkom saradnjom i da će oba ministarstva odbrane preduzeti mere za unapređenje saradnje u oblasti odbrane.
Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou. Poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srbiji, ostavila je snažan utisak i u Srbiji i u Rusiji.
Na kraju sastanka, ministar Vulin naglasio je da će sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom razgovarati o unapređenju saradnje već na Osmoj Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here