Miroslav Vasin – Evropskoj Uniji nije prioritet stanje demokratije u Srbiji

0
90

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin ocenio je da Evropska unija ima druge prioritete jer ne reaguje na stanje i stepen demokratije koji su trenutno prisutni u Srbiji.

Slovenački premijer Miro Cerar smatra da Beograd treba da razjasni svoje odnose sa Rusijom, nakon nedavne posete  predsednika Vladimira Putina, jer se, kako je rekao,  ‚‚članice EU pitaju šta se dešava u Srbiji, kad je reč o protestima u Beogradu i s obzirom na Putinovu posetu – da li je Srbija i dalje ozbiljna po pitanju svoje evropske orijentacije. Predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslava Vasina smo pitali da li su ovakve izjave političara iz EU za njega predstavljaju iznenađenje.

Poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon rekla je tokom plenarne rasprave o godišnjem izveštaju o napretku Srbije da ne može da bude previše optimistična o stanju u Srbiji“,. Ona je istakla da postoji veliki raskorak između dokumenata EU o Srbiji i stvarnosti u toj zemlji. Pokazala je i naslovnu stranu „Ilustrovane politike“, na kojoj su kritički mediji označeni kao psi koji su pušteni.Ona je istakla da  „EU neće biti potpuna bez Srbije, ali da joj treba Srbija iz koje ne stižu vesti o prebijanju članova opozicije i nacionalističkim igrama.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here