Ana Brnabic položila kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu

0
253

Predsednica Vlade  Srbije Ana Brnabić položila je  kamen temeljac za izgradnju sto devedeset  stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu.

Predsednica Vlade  Srbije Ana Brnabić položila je  kamen temeljac za izgradnju sto devedeset  stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu. Istovremeno, u Vranju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio početak izgradnje sto osamdeset šest stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Početku radova u Vranju prisustvovali su i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, predviđena je izgradnja ukupno osam hiljada dvadeset dva stana u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i u Beogradu. Vrednost izgradnje stanova u Vranju je skoro sedam stotina četrdeset sedam  miliona dinara, a u Nišu skoro osam stotina  miliona dinara.

Ugovor sa izvođačem radova, konzorcijumom firmi “Tašjapi” i “Milenijum” potpisan je 19. decembra 2018. godine, a rok za izvođenje radova je godinu dana.

Odluka u kojim gradovima će se graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti doneta je na osnovu ankete kojom su bili obuhvaćeni svi zainteresovani pripadnici sektora bezbednosti: Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde –Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Vlada je, inače, u novembru donela odluku o osnivanju sedam preduzeća koja će se baviti izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Predviđeno je da stanovi budu površine između trideset dva  i devedeset dva  kvadrata.

Skupština Srbije usvojila je 25. maja 2018.g. “leks specijalis” koji omogućava izgradnju stanova za pripadnike Vojske, policije i službi bezbednosti po subvencionisanim cenama, ne većim od pet stotina  evra po kvadratnom metru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here