Aleksandar Vučić i Tomas Šib na sastanku razmotrili bilateralne odnose dveju zemalja

0
112

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib su na sastanku, razmotrili bilateralne odnose dveju zemalja, kao i situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je nedavno u Davosu imao priliku da se ponovo sastane sa kancelarkom Merkel, jer je svaki susret prilika da se nauči nešto novo iz njenog iskustva i odvažnosti, kojim vodi Nemačku i Evropu. 

Predsednik Vučić i ambasador Šib su konstatovali da su odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, što je čvrsta osnova za konstantno unapređenje političkog dijaloga i zamah ekonomske saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od pedeset pet hiljada radnika, uz nadu da će se, sa daljim unapređenjem našeg poslovnog okruženja, taj broj povećavati.

Na sastanku je bilo reči o konkretnim novim ulaganjima, čija se realizacija očekuje u skoroj budućnosti.

Ambasador Šib je je rekao da Ambasada SR Nemačke snažno podržava postojeći trend povećanja investicija i pomaže poslovne kontakte.

Predsednik Vučić je ambasadoru Šibu ukazao na posledice koje takse na srpsku robu, kao neodgovorna jednostrana mera Prištine, imaju po odnose i stabilnost u regionu. On je još jednom istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od neopravdanih taksi.

Ambasador Šib je rekao da Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i izrazio nadu da će se stvoriti uslovi za njegov nastavak. Takođe je ponovio podršku za evropski put Srbije i istakao važnost poglavlja 23 i 24. S tim u vezi pohvalio je rad na izradi medijske strategije u Srbiji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here