Miroslav Parović o kampanji “Dogovor ne podela!”

0
287

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović je rekao da ovaj pokret ne vidi rešenje za Kosovo u podeli ili razgraničenju kako se u delu političke javnosti priča u poslednje vreme, već je rešenje u odbrani ustavnog poretka.

Narodni slobodarski pokret je u Beogradu pre nekoliko meseci započeo kampanju „Dogovor- ne podela!“. Cilj kampanje je da se srpskoj javnosti ukaže na neophodnost unutrašnjeg dogovora oko ključnih državnih pitanja, a pogotovo oko zaštite ustavnog poretka i Rezolucije 1244. Šta su još ciljevi kampanje i kako će se ona sprovoditi bila su pitanja na koja je odgovor dao predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Narodni slobodarski pokret smatra da ‚‚ neprijatelji Srbije sve rade da pojačaju podele i stoga je na društvenoj i političkoj sceni sve manje glasova pomirenja, a sve su grlatiji oni koji pozivaju na juriš.‚‚ Razlog propasti pregovora u Briselu slobodari vide u činjenici što su oni zamišljeni i vođeni tako ‚‚da na kraju sporazum i definitivno potvrdi državnost tzv. Republike Kosovo. Takva međunarodna pozicija je dovela do toga da svako rešenje predstavlja račun bez krčmara i mrtvo slovo na papiru.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here