Poslanici SRS prisustvovali su sastanku Poslaničke grupe prijateljstva sa Venecuelom

0
113

Svi poslanici Srpske radikalne stranke prisustvovali su u Narodnoj Skupštini Republike Srbije sastanku Poslaničke grupe prijateljstva sa Venecuelom i obraćanju zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele za Evropu Ivana Hila.

Svi poslanici Srpske radikalne stranke prisustvovali su u Narodnoj Skupštini Republike Srbije sastanku Poslaničke grupe prijateljstva sa Venecuelom i obraćanju zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele za Evropu Ivana Hila. U svom govoru Hil je objasnio trenutnu političku situaciju u Venecueli i ocenio da koren svih problema nije režim Nikolasa Madura već politika Sjedinjenih Američkih Država, koje po svaku cenu žele da preuzmu kontrolu nad naftnim resursima Venecuele. Bolivarska Republika Venecuela raspolaže najvećim potvrđenim naftnim rezervama na svetu, a bogata je i zlatom, dijamantima, gvožđem i aluminijumom. Hil je istakao da Sjedinjene Američke Države finansiranjem opozicije pokušavaju da naruše mir u Venecueli, dok ujedno vode propagandni rat pomoću međunarodnih sredstava javnog informisanja. On je objasnio da je situacija u Venecueli normalna, da je predsednik Nikolas Maduro izabran na demokratskim izborima sa šezdeset osam odsto glasova podrške i da je spreman da raspiše parlamentarne izbore, kako bi se još jednom potvrdila volja naroda. Takođe je naveo da institucije u Venecueli funkcionišu u skladu sa zakonima i da se javni red i mir održava u skladu sa principima poštovanja ljudskih prava.
Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj još jednom je ponovio da srpski radikali izražavaju punu solidarnost sa narodom Bolivarske Republike Venecuele i legitimno izabranim predsednikom Madurom.

Prof. dr Vojislav Šešelj je istakao da veruje da će se narod Venecuele izboriti za nezavisnost, socijalnu pravdu i prosperitet, kao i da će uspeti da zadrži kontrolu nad prirodnim bogatstvima i spreči pljačku od strane Sjedinjenih Američkih Država. Predsednik Srpske radikalne stranke je objasnio da je Srbija pre dve decenije takođe bila suočena sa nasrtajima zapadnih sila koje su iskoristile trenutak unutrašnje nesloge da organizuju i finansiraju petooktobarski puč kojim su na vlast dovele svoje poslušnike, lopove i izdajnike predvođene Zoranom Đinđićem, i da na taj način daju legitimitet prvom mafijaškom režimu na svetu koji je uništio domaću privredu i prepustio industrijska postrojenja strancima, praktično besplatno.
Prof. dr Šešelj je naveo da se zapadni establišment nije zadovoljio ni nakon dvanaestogodišnje pljačke srpskih resursa, te da ovih dana pokušavaju da izazovu novi puč i promenu režima na ulicama. On je izneo podatak da se samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido sa četvoricom saradnika školovao u Beogradu još 2005. godine.
Prof.dr Vojislav Šešelj je istakao da Srbija mora da neguje prijateljske odnose sa Venecuelom i izrazio zahvalnost zbog činjenice da ova država nikada nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here