Aleksandar Vučić primio je ambasadora Italije Karla Lo Kaša

0
103

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Italije Karla Lo Kaša, sa kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj poseti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Italije Karla Lo Kaša, sa kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj poseti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Srbiji. Predsednik Vučić izrazio je zabrinutost zbog stava Prištine da, uprkos pritiscima međunarodne zajednice, ne povuče takse na srpsku robu, kao i nemogućnosti Evropske unije da izvrši jači pritisak na prištinske vlasti. On je naglasio da će se Srbija vratiti dijalogu samo nakon povlačenja taksi.

Predsednik Srbije  je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa i dodao da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje. Tome će doprineti i poseta premijera Kontea, koju dvojica sagovornika vide kao znak dobrih odnosa dveju zemalja i kao priliku za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Lo Kašo je naglasio da će ovo biti nova faza političkog dijaloga između Italije i Srbije i da će, ubrzo nakon posete italijanskog premijera Srbiji, organizovati posetu predsednika Vučića Italiji, što će pokazati pravi partnerski odnos dveju zemalja.  Ambasador Lo Kašo je istakao da poseta pokazuje koliko Italija podržava evropsku perspektivu Srbije i celog regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here