Aleksandar Vučić sastao se sa Dejvidom Mekalisterom

0
67

Predsednik Aleksandar Vučić  sastao se u Beogradu sa  predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Predsednik Aleksandar Vučić  sastao se u Beogradu sa  predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom. Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, a sa Mekalisterom je na sastanku bila i delegacija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Tema razgovora bio je i problem u dijalogu između Beograda i Prištine, uz saglasnost predsednika Vučića i predsedavajućeg Mekalistera da je neophodno ponovno uspostavljanje pozitivnog okruženja, kako bi bili stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.

Predsednik Vučić je naglasio da očekuje da međunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu proveli nijednu tačku Briselskog sporazuma .  Vučić je rekao da su Albanci uveli anticivilizacijske takse na robu iz Srbije, ponovo istakavši stav Srbije da će, tek kada to bude ispunjeno, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here