Vino prijatelja – Kočmaroš i Tolmač proglašeno za najbolje vino Banata 2019.godine

0
191

Završnica manifestacije Najbolje vino Banata održana je u Kulturnom centru Zrenjanina

Završnica manifestacije Najbolje vino Banata organizovana je u Kulturnom centru Zrenjanina. Uz prigodan umetnički program proglašena su najuspešnija vina Banata a održana je i javna degustacija takmičarskih vina. Prisutnima su se u ime organizatora obratili direktor Kulturnog centra Goran Marinković, direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina i koordinator manifestacije Branislav Prohaska a u ime pokrovitelja, grada Zrenjanina, govorio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. Jubilarno, deseto po redu takmičenje, razlikuje se od prethodnih po obimu s obzirom na to da je od ove godine manifestacija proširena na čitav Banat. Ove godine pristiglo je 119 uzoraka istakao je koordinator manifestacije Branislav Prohaska

Apsolutni pobednik manifestacije i najbolje vino Banata za 2019.godinu je vino prijatelja – Kočmaroš i Tolmač iz Taraša.

U ime domaćina manifestacije obratio se direktor Kultunog centra Zrenjanina Goran Marinković.

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina govorio je o planovima za narednu godinu a oni su da manifestacija naredne godine prevaziđe lokalni karakter i postane Festival vina.

Ovom prilikom dodeljene su zahvalnice i diplome učesnicima ove manifestacije i dodeljeni su pehari za najuspešnija vina, vinare i vinarije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here