U Zrenjaninu je održan šesti po redu građanski protest ,,Jedan od pet miliona’’

0
198

Šesti građanski protest “Jedan od pet miliona” u Zrenjaninu

Šesta protestna šetnja ,,Jedan od pet miliona’’ održana je  u Zrenjaninu. Na hiljade građana okupilo se ispred robne kuće u centru grada gde su se obratili istoričar dr Čedomir Antić, studentkinje Katarina Đoković i Sanja Nadlački i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić. Prva je govorila Katarina Đoković koja se osvrnula na rad lokalne samouprave pa je tim povodom uputila i nekoliko pitanja.

Istoričar Čedomir Antić podsetio je građane na mnogobrojne afere Srpske napredne stranke pitajući se na kraju šta je obećao Aleksandar Vučić i šta je od svega toga ostvario.

Studentkinja Medicinskog fakulteta Sanja Nadlački osvrnula se na odlazak mladih iz Srbije ali i na one ljude koji rade posao za koji se nisu školovali.

Poslednji govornik na protestu bio je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić koji je poželeo dobro jutro Zrenjaninu jer je, prema njegovim rečima, konačno počelo da sviće nad Srbijom zahvaljujući građanima koji su podigli glas protiv terora aktuelnog režima.

Nakon obraćanja počela je protestna šetnja ulicama Zrenjanina. Građani su se kretali istom trasom kao i prošle nedelje tj. glavnom gradskom ulicom, zatim magistralom sve do Trga slobode. I ove nedelje građani su potpisivali Sporazum sa narodom a razlozi za to su sledeći:

I stariji stanovnici Zrenjanina izneli su svoje mišljenje povodom aktuelnih protesta i situacije u državi.

Protest je završen na Trgu slobode a organizatori su pozvali sve Zrenjanince da se i naredne nedelje okupe na istom mestu u isto vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here