Vučić se sastao sa Hejlom

0
85

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na sastanku sa podsekretarom za politička pitanja u Stejt Departmentu Sjedinjenih Američkih Država Dejvidom Hejlom, rekao da je Platforma za dijalog, usvojena u Prištini, u suštini odluka Prištine da prekine dijalog sa Beogradom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na sastanku sa podsekretarom za politička pitanja u Stejt Departmentu Sjedinjenih Američkih Država Dejvidom Hejlom, rekao da je Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini odluka Prištine da prekine dijalog sa Beogradom. Predsednik Vučić je rekao da je odavno upozoravao visoku predstavnicu Evropske unije Mogerini i njen tim da usvajanje ovakve platforme ne ostavlja prostor za kompromisno rešenje i da je, samim tim, platforma protiv dijaloga, posebno uz tvrdoglavo odbijanje Prištine da ukine nerazumne i štetne takse na robu iz centralne Srbije.

Predsednik Vučić je podsekretaru Hejlu rekao da će država Srbija u relativno kratkom roku doneti mere kojima će reagovati na neispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na uvođenje taksi i odluku Prištine o prekidu svakog dijaloga sa Beogradom, kao i to da će stav Srbije biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst.

Hejl je, u razgovoru s Vučićem, pozvao na ukidanje taksi koje je Priština uvela na srpsku robu, ali i zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga. SAD su pozivale na ukidanje tarifa, zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga. Podsekretar Hejl u razgovoru s predsednikom naglasio je da SAD cene partnerstvo sa Srbijom i da žele da izgrade još snažnije odnose.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here