Najavljen drugi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije “Mladenci”

0
142

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen drugi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije Mladenci

Drugi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije „Mladenci“ održaće se 22. i 23.marta u Zrenjaninu najavljeno je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. „Mladenci“ su privredno, obrazovno – vaspitna, sociološka, etno ruralna i kulturno- umetnička smotra susretanja mladih koji su opredeljeni za  život na selu. Sajam se održava pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, odnosno Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti, a podržan je od Grada Zrenjanina i Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin, Turističke organizacije grada Zrenjanina i kompanije Gomex. U ime Poljoprivredne stručne službe obratila se  Kristina Salapura koja je objasnila ulogu službe u pomenutom sajmu.

Cilj grada Zrenjanina je da obezbedi mladima što bolje uslove na selu istakao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i podsetio je da grad izdvaja značajna sredstva za te namene.

Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije biće mesto susretanja svih mladih nosilaca poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, predstavnika zemljoradničkih zadruga a od ove godine i učenika srednjih poljoprivrednih škola. Sajam će se održati 22. i 23.marta od 10 do 18h a svečano otvaranje biće upriličeno 22. marta u 14h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here